Wie ben ik?

 

Mijn naam is Tom van Zwieten. Ik ben fiscaal jurist en ondernemer.
 
Na de start van mijn carrière bij Deloitte werkte ik kort bij een klein accountantskantoor. Op mijn 30e startte ik met een compagnon een eigen kantoor. Dat groeide uiteindelijk uit tot een organisatie van ongeveer 120 personen waar ik managing partner was en uiteraard voor mijn klanten werkte.
Niet alleen de louter fiscale problematieken, maar zeker ook de meer juridische kant van het ondernemen is altijd mijn specialiteit geweest.
Bedrijfsovernames, opvolgingsvraagstukken en helaas ook altijd weer die aandeelhouders die ruzie maakten.
 
Als ondernemer die functioneerde in een maatschap had ook ik te maken met mede-aandeelhouders en alle positieve en negatieve zaken van dien. Ik heb de ervaring dus niet alleen ruimschoots als adviseur, maar heb de emotie van de onderlinge problematiek als ondernemer ook aan den lijve ondervonden.
 
Sinds 2015 ben ik als zelfstandige actief. Ik richt me op de begeleiding van enkele grotere ondernemingen en heb mij verder gespecialiseerd op het gebied van de oplossing van aandeelhoudersgeschillen.

Mijn netwerk

 

In beginsel werk ik altijd samen met de contacten die de ondernemer al heeft. Denk aan de accountant, de advocaat en de notaris. Ik ben geheel zelfstandig. 

 

Daar waar dat niet werkt of onwenselijk is kan ik putten uit een groot netwerk aan advocaten, notarissen, valuators, accountants, verzekeringsdeskundigen en bedrijfskundigen.

 

Bijzonder goede ervaringen heb ik in de samenwerking met Remie Huijs, advocaat bij Holla Advocaten in Eindhoven. Zijn specialisme is immers de juridische en procedurele kant van het ondernemingsrecht, met name geschillen bij de ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam. 

Als coaching en financiering aan de orde zijn is Frank de Laat, ervaren bankier in zowel het grootbedrijf alsook het MKB, een prettig contact. Zeker gezien het feit dat hij ook hoogwaardige opleiding op het gebied van coaching doorlopen heeft.